Luxusní Villa Richter

Není tomu ještě tak dávno, kdy ve spustlé zahradě, která bývala kdysi vinicí, stál zchátralý klasicistní dům. Dnes je tato Villa Richter na Pražském hradě jednou z gastronomických oáz našeho hlavního města.

Podle pradávné pověsti vinici v blízkosti Pražského hradu založil svatý Václav. Je nejstarší vinicí v Čechách a první zmínky o této vinici pochází již z dob Karla IV.

Když Správa Pražského hradu vypsala veřejnou soutěž na využití značně zanedbaného koutu areálu, přihlásil se i pan Jaroslav Hykl. Navrhl, aby se na svahu pod Hradem začala opět pěstovat vinná réva. Když soutěž vyhrál, začal si svoji vizi uskutečňovat.

Gastronomická nabídka je rozdělena do tří kategorií. Pro rychlé občerstvení je přímo se nabízející vinice, kde pod pergolou dostanete pivo, víno, kávu, dort, ale i hamburger.

Restaurace Terra s terasou v přízemí vily je zaměřená zejména na českou kuchyni. Na jídelním lístku naleznete vyjma kachny například guláš, svíčkovou a taktéž sezónní jídla.

V prvním patře naleznete luxusní elegantní restauraci Piano Nobile čerpající inspiraci pro svá gastronomický kouzla právě z bývalé habsburské monarchie.

Do roku 2008 byla tato vila ukryta za Starými zámeckými schody, ale i před lidmi. I do této doby působí relativně skrytým dojmem. Do doby, než si bude mladá generace šuškat: Jo, to když táta s mámou chodili do Richtrovky…