La Degustation Boheme Bourgeoise

O restauraci nacházející se na rozhraní Haštalské a Rybí uličky na Starém Městě pražském se stará spolumajitel, spolutvůrce a šéfkuchař Oldřich Sahajdák. Právě Oldřich Sahajdák se stal loni jedním ze dvou Čechů, kterým přísní hodnotitelé poprvé přidělili žádanou hvězdičku Michelin. Letos tuto hvězdičku obhájil, což je dle znalců o dosti těžší, než ji získat.

Na stříbrné pozici se tato restaurace dostala ve vnímání a hodnocení hostů, ale také v hodnocení kulinářských expertů.

V restauraci je Vám nabízeno ze dvou degustačních menu. První menu je šestichodové, pojmenované téměř shodně s restaurací- Dégustation Boheme Bourgeoise. Druhé degustační menu se jmenuje Dégustation du Chef a k šesti základním chodům je v něm přidáno ještě dalších pět chodů.

Při první návštěvě Vás možná zaskočí velikost porcí, které jsou podávány na talířcích, mističkách či destičkách. Jídlo je třeba ochutnávat po malých soustech, protože jen tak můžete ocenit rafinovanost chutí a vůní.

Ochutnáváte, ochutnáváte, zapomínáte čas a posléze zjistíte, že těch malinkatých soust je požehnaně. Hladoví a žízniví z této restaurace rozhodně odcházet nebudete.

Zdroj: Esprit Menu, Lidové noviny