Restaurace U Červinků – tu nesmíte minout

Tato hospůdka se poprvé otevřela v roce 1880. Koncesi tehdy získala Leokádie Kudrnovská- Ježková. Tato chytrá horákyně zakoupila v Čisté u Horek se svým manželem přízemní domek č.5. Brzy však ovdověla a musela se sama starat o dvě dcery a syna. Jedna z dcer – Anička si vzala obchodníka z Chocně, pana Bohumila Červinku. V této době nastal velký rozkvět všech obchodních aktivit (restaurace, obchod, benzinová pumpa, pražení kávy atd.). Také byl v místech domku č.5 postaven velký dvoupatrový dům, takže přibylo ještě ubytování.

V roce 1990 byl dům rodině Červinků včetně restaurace vrácen v žalostném stavu. S velkou radostí a aktivitou se manželka Ing. Borise Červinky se svými dcerami a jejich rodinami daly do práce. Od roku 1990 jsou v restauraci partnery v podnikání dcera Borise Červinky Daria Červinková – Urbanová a manžel druhé dědovy dcery Lenky Červinkové – Podrazilové, pan Josef Podrazil.
A konečně od léta 2003 je zde nabízena i možnost ubytovat se v nově zrekonstruovaném penzionu.
Hospůdka se specializuje na česká jídla s původními recepty. Máte-li chuť ochutnat pravé Krkonošské kyselo, tak právě tady, protože zde je opravdu jedno z nejlepších. Ceny jsou přijatelné a obsluha naprosto úžasná, kterou by chtěl každý z nás v každé restauraci!

Zdroj: http://www.ucervinku.cz/