Restaurace a pivovar U Tří růží

Pivovar a restaurace U Tří růží v Praze se nachází se v samotném historickém centru, v Husově ulici v těsné blízkosti Karlova mostu a Staroměstského náměstí. Ihned po vstupu na vás dýchne místní výjimečná atmosféra staropražského pivovaru, kterou umocňují nástěnné malby akademických malířů Jiřího Bernarda a Pavla Jakla, vykreslující obrazy z bohaté historie domu a pivovarnictví v Čechách.

Nabídka jídel je naprosto unikátní a naleznete zde tradiční českou a moravskou kuchyni v prvotřídním provedení z pečlivě vybraných čerstvých surovin. Na kvalitu pokrmů dbá šéfkuchař Martin Procházka, který se za svého působení v hotelu Alcron podílel na zisku michelinské hvězdy.

Kromě vynikajícího jídla a pití zde můžete být přímo při zrodu piva a prohlédnout si varnu, sklep a díky odbornému výkladu detailně poznat jeho přípravu. Celá restaurace je nekuřácká, ale dispozici je možnost rezervace kuřáckého salónku.

Minipivovar U tří růží navazuje na více než šestisetletou historii vaření piva v tomto historickém domě v pražské Husově ulici.

Vybavení minipivovaru zahrnuje desetihektolitrovou varnu vyrobenou v Pacovských strojírnách. Je umístěna v přízemírestaurace a doplněna otevřenou spilkou, fermentačními a ležáckými tanky ve středověkém sklepení.

Přijďte ochutnat piva z produkce minipivovaru U tří růží a sami se přesvědte o jejich neobyčejné kvalitě a lahodné chuti.

Zdroj: http://www.u3r.cz/fotogalerie/category/2-pivovar#prettyPhoto