Michelinská La Degustation

Splněným snem je navštívit michelinskou restauraci. V Praze je tomu možné v restauraci La Degustation. Zde se snaží tým se šéfkuchařem Oldřichem Sahajdákem přemýšlet jinak. Jejich krédem je, aby vám jídlo přineslo nevšední zážitek. A proto se zde vaří malá jídla, která ponoukají všechny smysly a inspirují k zamýšlení.
První sousto probouzí zvědavost, druhé přináší soustředěné vnímání, závěrečná sousta rozvášní emoce, vzbuzují pocit nenasycené chuti a dychtivost po dalším chodu.

Jídlo je jako hudba, vzniká souzněním jednotlivých tónů. Nápoj, jímž tu harmonii zapijete, ji může povznést do nečekaných výšin stejně jako náhlé sólo virtuosa, anebo zničit, jako když se přidá falešný zpěv. A proto naše malá jídla párujeme s malými degustačními nápoji. Součástí párování jsou vína, piva i ovocné nápoje. Váš zážitek je smyslem života celého personálu.
Šéfkuchař Oldřich Sahajdák kromě profesních zkušeností z Německa, Itálie, Portugalska a Nového Zélandu rozvinul své kuchařské základy studiem prestižních kuchařských kurzů C.I.A. (Culinary Institute of America). Deset let zkušeností na pozici Executive Chef restaurací Ambiente z něj učinilo vynikajícího kuchařského manažera s darem motivovat kolektiv k opravdovému zájmu o kuchařské umění a zároveň k pokoře. Je velkým zastáncem a propagátorem české kuchyně. Je spolumajitelem restaurace a kuchařský tým vede od jejího otevření na podzim v roce 2006.

Zdroj: http://www.ladegustation.cz/