Terasa U Zlaté studně

HISTORIE

Historie budovy U Zlaté Studně sahá až do roku 1528. Již kolem roku 1900 byla v domě malá hospůdka s úžasnou vyhlídkou na pražské střechy. V roce 2008 prošla restaurace rozsáhlou rekonstrukcí interiéru i zázemí. Autory re-designu jsou italští tvůrci Lorenzo Carmelini a Katrin Herden, v jejichž pojetí Terasy se objevuje kombinace zlaté barvy s bleděmodrou a spojení starého a nového.

RESTAURACE

Restaurace s překrásným výhledem na Prahu se vyznačuje nejen delikátní kuchyní a mistrovskými díly šéfkuchaře Pavla Sapíka, ale také překrásnou střešní terasou, která láká k obědům, večeřím či posezením u sklenky vína. Hosté mohou v letních měsících využívat i soukromý vstup do královských zahrad Pražského hradu přímo ze střešní terasy.

Restaurace TERASA U ZLATÉ STUDNĚ se nachází ve 4. patře hotelu Golden Well (U Zlaté studně), odkud se přesvědčíte, že Praha je skutečně stověžatá. Na interiéru restaurace se podíleli italští architekti Lorenzo Carmelini a Katrin Herden a vnesli zde pro ně typickou, zajímavou kombinaci moderního designu s renesančními prvky. Interiéru restaurace s kapacitou až 40 osob dominuje po celé délce stěna pokrytá plátky 18 karátového zlata. TERASA získala mimo jiné ocenění „nejlepší restaurace České republiky“ v publikaci Maurerův výběr Grand Restaurant 2012. Sám hotel byl také v letech 2010 a 2011 nositelem ocenění „Nejlepší hotel světa“ a „Skrytý klenot“ v anketě Travelers’ Choice® awards cestovatelského portálu Tripadvisor.com.

TERASA

Letní terasa nabízí až 60 míst k sezení a může být ideálním místem jak pro romantickou večeři ve dvou, tak pro privátní oslavu či firemní večírek, obojí doplněné o nepřekonatelný výhled na město a originální genius loci. Hosté mohou v letních měsících využít soukromý vstup do královských zahrad Pražského hradu přímo z terasy. Vchod, který v dřívějších dobách sloužil jako soukromý vstup Rudolfa II., denně otevírá a zavírá hradní stráž.

BAR U ZLATÉ STUDNĚ

Bar U Zlaté studně je místem, kde si můžete vychutnat nejen svůj oblíbený koktejl, exkluzivní šampaňské nebo prvotřídní digestivy, ale je zde možné si vychutnat i plnohodnotnou večeři na venkovní terase s výhledem na Prahu.

Náš Bar je také domovem unikátního krále koňaků z dílny Rémy Martin – Louis XIII. , jež jako jediný nese označení „Ultra Premium Cognac“. Již při východu z výtahu ulpí váš zrak na prosklené vitríně, v níž trůní třílitrová křišťálová láhev Louis XIII. Le Jeroboam, jež bylo v limitované edici vyrobeno pouze 100 kusů. „Ludvík třináctý“ vzniknul již v roce 1724, jedná se o směs 1200 eaux-de-vieve rozmezí 40 – 100 let stáří a hrozny, z nichž je vyroben, pocházejí výhradně z francouzské vinařské oblasti Grande Champagne.

Na světě je pouhých 40 restaurací, které mají oprávnění být tzv. pevností koňaku Louis XIII. V každé z nich musí být personál speciálně proškolen na zacházení s touto vzácnou tekutinou. Jednu takovou pevnost najdete právě v hotelu U Zlaté studně.
Zdroj: http://www.terasauzlatestudne.cz/