Pizzerie Václavka

Naprosto luxusní italská restaurace, která vyniká nejen příjemným prostředím v centru Prahy, velmi příjemným personálem, ale také praktickým bezbariérovým vstupem, který otevírá cestu maminkám s kočárky, ale i handicapovaným lidem, kteří by si bez tohoto vstupu mohli jen těžko vychutnat luxusní italskou kuchyni.

Restaurace je typická třemi otvíracími klenutými portály, které spojují vnitřní prostor s venkovní terasou a nabízí nám tak místo pro 130 hostů. Nádherně klenuté stropy, členitost prostor a částečně odhalené kamenné zdivo dávají tušit vysoké stáří domu. Patinovaná malba, vybledlé a místy jakoby poničené romantické fresky v lunetách i další ojedinělé architektonické prvky interiéru vnímavého hosta přenesou místem i časem do dob Romea a Julie.

Tato v dřívějších dobách hospůdka v pravém smyslu slova, změnila svůj charakter.
Klasická kuchyně ustoupila zdravější a i žádanější kuchyni italské. Nyní zde nabízíme široký výběr salátů, salátových mís a těstovin, které sami vyrábíme, aby byly neustále čerstvé. Samozřejmě nechybí ani nabídka různých druhů pizz, které jsou pečeny v peci na dřevo, na základě původních receptur.

Zdroj: http://www.vaclavka.eu/