Zdravý salát po náročných vánočních svátcích

Budeme potřebovat:

  • 100 g schwarzwaldské šunky Dulano Selection
  • 2 salátové okurky
  • 200 g cherry rajčat
  • 2 červené papriky
  • hrst zelených oliv Baresa
  • hrst rukoly
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • šťáva z 1/2 citronu
  • sýr Grana Padano

Schwarzwaldská šunka

Na plech vyložený pečicím papírem poklademe plátky schwarzwaldské šunky, přikryjeme dalším pečicím papírem a zatížíme druhým plechem. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 10 minut a necháme vychladnout.

Salát

Oloupané okurky rozkrojíme podélně napůl, vydlabeme jadérka a nakrájíme na měsíčky. Cherry rajčátka nakrájíme na menší kousky. Z paprik odstraníme jádřince a nakrájíme na kostičky. Olivy rozpůlíme. K zelenině přidáme hrst rukoly a osolíme a opepříme. Salát pokapeme olivovým olejem a šťávou z půlky citronu a důkladně promícháme.

Servírování

Vychladlou schwarzwaldskou šunku nalámeme na salát a posypeme hoblinkami sýru Grana Padano.