Voňavé masové kuličky

      • 300 g mletého masa (vepřové s hovězím)
      • 1 vejce
      • sůl, pepř
      • 2 lžíce oleje

Na omáčku:

    • 300 ml drůbežího vývaru
    • 3 lžíce zakysané smetany
    • 4 jarní cibulky, nakrájené na šikmá kolečka
    • 350 g špaget
    • 2 lžíce kremžské hořčice
    • lžíci medu
    • sůl a pepř na dochucení

 

Maso smíchejte se solí, pepřem a vajíčkem. Uhněťte kuličky a osmažte je na oleji.
Ve vývaru rozmíchejte med a hořčici a směs přilijte na pánev. Promíchejte, zmírněte oheň a pět minut duste. Vmíchejte smetanu i cibulky a lehce prohřejte. Dosolte a opepřete. Uchovejte v teple.
Špagety uvařte ve velkém množství osolené vody tak, aby zůstaly pevné na skus.
Na talíř dejte porci špaget a kuliček a zalijte trochou omáčky.