Vitrážové perníčky

Již jste někdy slyšeli pojem vitrážové perníčky?

Jsou krásné a neskutečně lahodné. Pojďte je s námi zkusit.

Na perníkové těsto budete potřebovat:

3-4 vejce

25 dkg moučkového cukru

10 dkg medu

5 dkg tuku

1 lžička jedlé sody

65 dkg hladké mouky

Perníkové koření

Všechny ingredience smíchejte a vytvořte těsto, které nechejte v chladničce odpočinout alespoň 24 hodin.

Poté těsto vyndejte, troubu předehřejte na 180°C.

K perníkové těstu, válečku a vykrajovátkům si připravte ještě tvrdé Bonpari různých barev, které v pytlíku rozdrťte paličkou na maso.

Do vykrojených tvarů vsypte trochu bonparů tak, aby byl vykrojený tvar plně pokrytý.

Poté dejte upéci. Po upečení perníčk potřete rozšlehaným vejcem (samozřejmě mimo vnitřek, kde je roztavený bonpar. :) Pokud Vám Bonpari přetečou i na perníček, nic se neděje – poté zakryjete zdobící bílou hmotou. :)

Poté již jen po vychladnutí nazdobte a přeje dobrou chuť. :)

Tyto perníčky je možno použít i jako ozdoby na vánoční stromeček.

Zdroj: https://www.brydova.cz/2010/12/01/pernicky-dalsi-napady/