Velmi zdravá aronie (černý jeřáb) a výživný sirup

Sirup z aronie

2 l plodů aronie
80 g kyseliny citronové
cukr

Sirup z aronie – postup přípravy

Černé jeřabiny omyjeme pod tekoucí vodou a dáme do čtyřlitrové zavařovačky. Smícháme s kyselinou citronovou, sklenici dolijeme vychladlou převařenou vodou a necháme dva dny stát. Poté bobule rozmačkáme a přes čisté plátno necháme šťávu vykapat. Na jeden litr vykapané šťávy přidáme 1 kg cukru a necháme za občasného promíchání rozpustit. Hotový sirup z aronie plníme do vymytých lahví a skladujeme na chladném místě. Sirup vydrží několik měsíců a hodí se jak na přípravu šťávy, tak i jako sladidlo.

Zdroj: http://www.spektrumzdravi.cz/aronie-je-uspesnym-bojovnikem-proti-civilizacnim-chorobam