Terasa u Zlaté studně

Restaurace Terasa U Zlaté studně se umístila v prestižním žebříčku na krásném devátém místě. Tato luxusní restaurace oplývá, navzdory svému názvu, nádherným výhledem na matičku Prahu a to z Jižních zahrad Pražského hradu.

Šéfkuchařem je zde mnohonásobný reprezentant České republiky na světových kuchařských soutěžích- pan Pavel Sapík. Pan Pavel Sapík je kapitánem Národního týmu kuchařů a cukrářů a je nositelem titulu kuchař roku 2001 a kuchař roku 2002.

Nabídka kuchyně je velmi pestrá. Samozřejmostí je kuchyně česká s dominantní českou svíčkovou na smetaně s knedlíkem, případně specialita v podobě konfitovaného kachního stehna s plátky kachních prsou sous vide s červeným zelím a bramborovou rolkou zabalenou ve slanině. Dopřát si ale můžete i kanadského humra marinovaného v citrusovém oleji s carpacciem z tygřích krevet a s kaviárem Ossetra.

Při sestavování konkrétního jídelníčku myslí šéfkuchař jak na hosty z ciziny, tak i na ty domácí.