Stehýnka s petrželkou a česnekem

  • 1 lžíci olivového oleje
  • 4 lžíce másla
  • 12–16 spodních kuřecích stehen,  takzvaných paliček
  • 2 lžíce čerstvé petržele, nasekané
  • 3 stroužky česneku, jemně nasekané  nebo nadrcené
  • 1 lžíci citronové šťávy
  • sůl a pepř

Velkou silnostěnnou pánev nebo kastrol postavte na střední plamen a rozehřejte. Dejte na ni olej a polovinu másla. Paličky dobře osolte a opepřete. Jakmile tuk začne pěnit, vkládejte na něj maso a ze všech stran ho opečte do zlatohněda.
Nádobu přikryjte pokličkou, plamen snižte a maso dvacet až pětadvacet minut pomalu propékejte a duste. Pravidelně ho obracejte. Pak přidejte zbylé máslo, česnek, petrželku i citronovou šťávu, sejměte z ohně a nechte jídlo chvíli stát, aby se chutě a vůně náležitě promísily.