Smažená kuřecí stehna v jižanském stylu

  • 8 kuřecích paliček  (dolní část stehna)
  • 1,5 l plnotučného mléka
  • 250 g hladké mouky
  • 1 lžičku chilli
  • 3 lžičky soli
  • 2 vejce
  • olej na smažení

Porce kuřete naskládejte do mísy, zalijte mlékem, přidejte lžičku soli a promíchejte. Zakryjte potravinovou fólií a uložte na několik hodin nebo přes noc do lednice. Celý obsah mísy přesuňte do velké pánve a přiveďte k varu. Poté ztlumte a vařte čtvrt hodiny na mírném ohni, až je maso měkké. Vyjměte kousky kuřete z mléka a nechte je několik minut chladnout. Do igelitového sáčku nasypte mouku, dvě lžičky soli a chilli, postupně do něj vkládejte jednotlivé porce kuřete a pokaždé jej pečlivě protřepte. Pak stehýnka obalte rozšlehaným vejcem a nakonec znovu moukou. Nechte je čtvrt hodiny oschnout. Ve vyšším kastrolu nebo v pánvi rozpalte olej, vkládejte do něj kuřecí paličky a smažte je po každé straně minutu, dokud není kůrka křupavá a zlatohnědá. Chutnají skvěle teplé i vychladlé; jako příloha je nejlepší křupavá bageta, zelený salát a smažené bramborové lupínky.