Šlehačkové koláčky

500 g hladké mouky

200 ml smetany ke šlehání

3 lžíce majonézy

100 ml mléka

2 žloutky

kostka droždí

80 g cukru

vanilkový cukr

lžíce rumu

sůl

Náplň: 500 g tvarohu

cukr

žloutek

citronová kůra

rozinky

Drobenka: 100 g hladké mouky

80 g cukr

80 g másla

vejce na potření koláčků

máslo

rum na hotové koláčky

Postup:

  1. Z droždí, lžičky cukru a mléka uděláme kvásek.
  2. Spojíme s moukou a zbytkem přísad a vymícháme vláčné těsto, která necháme asi hodinu kynout.
  3. Mezitím smícháme náplň a uděláme drobenku.
  4. Vykynuté těsto odebíráme lžíci kousky, které plníme náplní.
  5. Klademe na plech, do každého uděláme důlek, potřeme rozšlehaným vejcem a dáme drobenku.
  6. Pečeme na 190 °C do růžova.
  7. Po upečení potíráme rozpuštěným máslem s rumem.

Zdroj: https://www.toprecepty.cz/recept/46715-slehackove-kolacky/?stranka=2