Sladké kortnoutky se sněhovou náplní

OŘECHOVÁ HMOTA:

4 Bílky

150 g Moučkového cukru

100 g Jemně mletých ořechů (nejlepší jsou vlašské)

100 g Hladké mouky (prosáté)

špetka soli

NÁPLŇ:

6 Bílků

100 g Cukru krupice

50 g Jahodového džemu

Čokoládová poleva

  1. Těsto: Z Bílků, cukru a soli vyšleháme pevný sníh, do kterého pozvolna vmícháme ořechy a mouku.
  2. Z hmoty pak na plech s pečícím papírem tvoříme kolečka/oválky o průměru cca 10 cm (hmotu buď roztíráme kartou, nebo tvarujeme přes šablonu).
  3. Pečeme na 250° cca 5 minut (až okraje zrůžoví).
  4. Ještě horké na plechu stáčíme do kornoutků a necháme vychladnout.
  5. Náplň: Ve vodní lázni vyšleháme bílky s cukrem do pevného sněhu (musí tvořit lesklé špičky), poté přidáme džem a šleháme dokud se obě hmoty dokonale nespojí.
  6. Kornoutky plníme cukrářským sáčkem s řezanou trubičkou a vršky potahujeme čokoládou.

Zdroj: Toprecepty.cz