Skvělé hovězí maso se sušenými rajčaty

Na skvělé hovězí maso se sušenými rajčaty budete potřebovat:

    • 40 g hladké mouky
    • 800 g zadního hovězího masa, nakrájeného na kostky
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 2 malé cibule, nakrájené na plátky
    • 150 ml bílého vína
    • 500 ml drůbežího vývaru
    • 350 g hnědých krémových žampionů, rozčtvrcených
    • 1–2 hrsti sušených rajčat, pokrájených nahrubo
    • 1 lžíce nasekaných rozmarýnových lístků
    • bramborová kaše nebo dušená rýže

Dejte mouku a maso do plastového sáčku. Osolte, opepřete, uzavřete a protřepte, aby se maso obalilo. Vyjměte a po částech ho na středním plameni na rozpáleném oleji dozlatova opékejte.

Maso dejte stranou a do kastrolu nasypte cibuli; dvě minuty ji opékejte. Přidejte houby a míchejte další asi 2 minuty. Zalijte vínem a vývarem a přiveďte k varu.

Vraťte maso, přiklopte a v troubě předehřáté na 120 °C pečte 5 hodin doměkka. Během pečení můžete podle potřeby podlít dalším vývarem. Na konci vmíchejte rajčata a rozmarýn a zahřívejte ještě 10 minut.

Podávejte s kaší nebo rýží.

Zdroj: http://www.apetitonline.cz/