Síť restaurací Potrefená husa

Je to již dlouho od doby, kdy se otevřela první restaurace Potrefená husa. První otevření je datováno na 9.9.1999 a to v Praze, na Vinohradské ulici č. 104.

Činžovní dům, ve kterém je Potrefená husa na Vinohradech situována, má bohatou gastronomickou historii. Postaven byl roku 1905, celé přízemí bylo tehdy vyplněno nejrůznějšími krámky drobných živnostníků s nejrůznějších zaměřením. Kolem roku 1925 byly jednotlivé krámky sloučeny a vzniknul zde „Hostinec Ke Kolínu“, protože Vinohradská třída (tehdy Fochova) tenkrát představovala hlavní „výpadovku“ z Prahy směrem na Kolín. V roce 1967 tehdejší státní podnik Restaurace a Jídelny rekonstruoval celé přízemí domu a provozovnu přejmenoval na Restauraci Babeta. Dlouhá léta se zde pak vařila po celé Praze vyhlášená čínská kuchyně. Avšak poté, co začátkem devadesátých let 20. století začaly v Praze vznikat opravdové čínské restaurace a bistra, poptávka po téhle vyhlášené „české číně“ začala strmě klesat. Bylo proto zapotřebí rozhodnout se, co dál.

Po velkých úvahách jakým směrem se ubírat jsme se rozhodli pro projekt zcela nový a docela překvapivý. Byl to projekt kosmopolitní restaurace pro dobře situovanou vrstvu zákazníků, kteří přes den tvrdě pracují, po práci „hodí kravatu na rameno“, a chtějí se dobře napít, najíst a bavit. Shodou okolností se v té samé době rozhlíželi po Praze zástupci anglické společnosti Baas (někdejší vlastníci Pivovaru Staropramen), s cílem vybudovat zde řetězec pivních restaurací s nejvyšší možnou kulturou pití piva. A kruh se uzavřel.

Zdroj: http://www.potrefene-husy.cz/cz/vinohrady-fotogalerie