Síť pizzerií Grosseto

Navštívíte-li webové stránky rozsáhlé sítě pizzerií Grosseto, naleznete poutavý příběh o vzniku této pizzerie. Byl jednou jeden mistr pecař. Jeho jméno bylo Gianfranco Turbanti a bydlel již po několik generací se svojí rodinou v toskanském městečku Grosseto. Jednoho dne byl navštíven dvěma tajuplnými pány, kteří mluvili pro něj neznámým jazykem. Nabízeli mu práci, která však byla velmi daleko od jeho domova a vyžadovali tu nejvyšší kvalitu. Protože slovo Praha znělo velmi zajímavě, pan Gianfranco Turbanti si s nimi velmi rád plácl.

Za několik týdnů přijel se svým synem a nákladním automobilem italské výroby do Dejvic. Po vyložení nákladu cihel a různých potrubí se dal pilně do práce. Tři dny a tři noci měřil, míchal, stavěl, čoudil, zkoušel a nakonec i pekl. Po třech dnech odevzdal dílo. Proběhla finální zkouška a na svět vyskočila první pizza Grosseto.

Jelikož se pizze v peci od Gianfranca moc líbilo, za pár let následovala stavba jeho sourozenců na Vinohradech, v Průhonicích na Brumlovce a Grosseto Marina. Dodnes pro Vás pečou ty nejlahodnější pizzy v Praze a pokud je někdo nezboří, budou péct navěky.