Sezónní ovoce v horké čokoládě

Sklizeň prvních letních plodů je v plném proudu a člověk už ani neví, jaké dobroty z letního ovoce připravit. Máme pro vás proto recept, který nezabere příliš času a báječně chutná. Všichni mlsalové se budou oblizovat až za ušima!

Příprava lahodného dezertu je víc než snadná. Zabere jen pár minut a výsledek je fantastický. Tento dezert se hodí zejména jako sladká tečka ke grilování či návštěvě přátel.

Potřebujete: 250 ml plnotučné smetany, 200 g kvalitní hořké čokolády, 1 lžíce másla, třtinový cukr,  ½ kg sezónního ovoce (jahody, třešně, višně, maliny, borůvky, hrušky či mango)

V menším rendlíčku či speciální nádobě na přípravu čokolády ve vodní lázni rozpusťte lžíci másla.

Do kastrůlku přilijte 33% smetanu a promíchejte. Smetana by se měla na mírném plameni prohřát. Jakmile dosáhne teplota bodu varu, ztlumte plamen a přidejte na kousky nalámanou čokoládu. Vše rychle promíchejte.

Když se čokoláda zcela rozpustí, je čas přidat čerstvé ovoce. Pokud máte rádi sladší dezerty, pak můžete čokoládovou směs přisladit lžící třtinového cukru.

Ovoce ve směsi jemně obalte a minutu prohřejte.

Poté stáhněte z ohně a směsí do ¾ naplňte sklenice či pohárky. Vše dejte vychladit do lednice.

Před podáváním povrch dezertů ozdobte čerstvým ovocem, nastrouhanými kousky čokolády a lístky máty.  Milovníci klasiky mohou přidat čerstvě našlehanou šlehačku.

Zdroj: http://hobby.blesk.cz/clanek/hobby-moje-hobby/200851/nejlepsi-recept-sezonni-ovoce-v-horke-cokolade.html