Sedmá v prestižním umístění = Restaurace Le Terroir

Komisaři Michelinu již léta této restauraci přidělují takzvaného Biba, který zaručuje, že v takto označeném podniku dostanou návštěvníci vždy jídlo za dobrou cenu.

Šefkuchař a spolumajitel restaurace Le Terroir Jan Punčochář říká, že pro něj není prioritou sbírat drahokamy, ale hledá tradiční domácí chovatele a pěstitele tak, aby od nich získal ty nejlepší a nejkvalitnější suroviny pro přípravu luxusních pokrmů.

Nabídku šéfkuchař obměňuje i několikrát za týden a hosté s oblibou telefonují, nač se vlastně mohou v restauraci těšit.

Restaurace plně naplňuje i svůj název. Francouzský termín terroir se používá ve světě vína a označuje se jím to nejpříznivější prostředí pro růst vinné révy. Tady jde v přeneseném slova smyslu o skladbu jídel a jejich snoubení s vybranými víny. Těch mají ve speciální vinotéce uloženo na tisíc druhů z nejlepších vinařských tratí v Evropě.