Restaurant Tetu Brissy – stylový vzduchoplavecký restaurant

Stylová restaurace Tetu Brissy je pojmenovaná po slavném průkopníkovi francouzského vzduchoplavectví Pierru Tetu Brissy (1770 až 1829).

Jeho dobrodružný životní příběh je fascinující. Svůj první let absolvoval tento pionýr balonového létání v roce 1785. Slávu mu přinesl jeho historicky první noční výstup ve vodíkovém balonu v roce 1786, a zejména pak jeho výpravy se zvířaty, především s koňmi, na jejichž hřbetě při letu seděl.

Restaurant Tetu Brissy je výjimečný také tím, že jeho obvodové zdi jsou postaveny z nepálené hlíny udusané do bednění původní technologií pisé, ktrerá shodou okolností byla v době napoleonských válek, tedy v době, kdy žil a létal Piere Tetu Brissy, ve Francii uzákoněna namíssto staveb ze dřeva jako prevence požárů.

Gastronomická nabídka restaurantu Tetu Brissy je symbolicky propojena s tématem vzduchoplavectví. Sám odvážný Pierre v sobě nezapřel opravdového francouzského gurmána, který poté, co se opět ocitl na pevné zemi, dokázal po namáhavých letech okázale hodovat a odměnit se těmi nejlepšími lahůdkami. Nepochybně si proto zaslouží, aby tento restaurant nesl jeho jméno. Nabídka je založena na stejných hodnotách jako kuchyně 19. století – poctivá domácí kuchyně, tedy přísně kvalitní a čerstvé suroviny. Dnes se k ní přidává moderní design a bezpečná a šetrná úprava jídel, kterou umožňují moderní technologie zpracování.

Tým kuchařů a obsluhujícího personálu restaurantu Tetu Brissy se těší na Vaši návštěvu a je připraven udělat vše pro to, aby byl váš pobyt ve vzduchoplaveckém restaurantu příjemným zážitkem, na který budete rádi a s chutí vzpomínat.

Zdroj: http://www.tetubrissy.cz/obrazova-galerie.html