Restaurace pro milovníky řízků

Víme vlastně, jak je přesně definovaný pojem řízek?
Řízek je plátek masa, který je změkčen naklepáním paličkou (případně uválen válečkem apod.), jakož i název pokrmu z tohoto masa připraveného. Jako pokrm může být obalený v trojobalu nebo bez obalu, tzv. přírodní řízek. Nejčastěji se používá maso vepřové nebo kuřecí, někdy i telecí. Recept na český vepřový řízek původně vznikl za dob Rakouska-Uherska z rakouského receptu na vídeňský řízek. Řízků je mnoho druhů – Vídeňský řízek, Holandský řízek, Sekaný řízek, Přírodní řízek, Veganský řízek, Bramborový řízek, Kuřecí řízek, Telecí řízek a Cordon bleu.
V České republice najdete minimalistickou, přesto velmi malebnou a příjemnou restauraci KOPRETINU, která Vám připraví ty nejlepší řízky na světě.
Řízky přes půl talíře z restaurace KOPRETINA se rozrostly o další květinu. V červenci byla otevřena již
druhá restaurace – PIVOŇKA. Přijeďte očíhnout nový interiér, pivo ze Žumberka
a hlavně ochutnat staré klasiky i nové chutě do Českého Krumlova.

Minimalistický interiér v renesanční budově dává prostor vyniknout už klasickým českým řízkům přes půl talíře,
které můžete zapít až třemi pivy ze čtyřmetrového pivního baru.

Nepivařům a vegetariánům personál velmi rád připraví domácí limonády nebo osvěžující ledový čaj a zeleninový řízek.
Romantická zahrada se studní a jezírkem zase poskytuje dostatek místa pro děti i čtyřnohé mazlíčky.

Zdroj: http://www.rizekprespultalire.cz/pivonka.html