Restaurace MEANDRY v blízkosti hostivařského Botiče

MEANDRY restaurace se nachází na stezce pro pěší a cyklisty směřující od Průmyslové/Švehlovy ulice k hostivařské přehradě. Na jedné straně stezky se nachází restaurace, na druhé protéká Botič.

Přírodní památka Meandry Botiče je přirozený meandrovitý tok potoka s břehovými porosty s výskytem chráněných a ohrožených druhů ptactva a společenstvem vodních živočichů. Meandry Botiče jsou součástí přírodního parku Hostivař – Záběhlice a je také součástí sporného území zvané Trojmezí. Její rozloha je 6,7005 ha a nachází se v nadmořské výšce 220 až 235 m n. m. Přírodní památka byla vyhlášena 29. dubna 1968 a stala se tak nedílnou součástí pražských chráněných území.

K restauraci je povolen vjezd autem po stezce výhradně pro zákazníky restaurace. Automobily nebo motocykly je možné zaparkovat v areálu restaurace na vyhrazeném parkovišti.

Budovu restaurace vlastní místní organizace Českého rybářského svazu, proto restaurace nesla dlouho jméno Rybářská bašta. Bohužel toto jméno bylo předchozími nájemci natolik poškozeno, že bylo nutné název změnit.

MEANDRY restaurace byla zcela zrekonstruována. Pro hosty je k dispozici sál s kapacitou 52 míst, salónek s 20 místy a venkovní zahrádka s kapacitou 48 míst. Na baru je k dispozici dalších 5 míst. Stoly v restauraci i na zahrádce jsou 2, 4 nebo 6 místné a je možné je spojit dle potřeby.

Zcela byla zrekonstruována také kuchyň, v provozu jsou moderní přístroje jako konvektomat nebo holdomat.

Restaurace nabízí převážně českou kuchyni. Denně od 11 do 15 hodin jsou v nabídce hotová jídla, poté do 22 hodin je hostům k dispozici stálý jídelní lístek. Mimo plzeňského piva nabízí restaurace také české nepasterované nefiltrované pivo MMX soukromého pivovaru v Letech u Dobřichovic. Vybrat si lze také z široké nabídky kávy Bristot.

V letních měsících mimo klimatizované restaurace, baru a salónku lze posedět také na venkovní zahrádce. K dispozici je malé pískoviště pro děti.

Restaurace je plně nekuřácká.

Zdroj: http://www.meandry.eu/wp-content/uploads/2015/02/MEANDRY_svatby.pdf