Polévka z červené řepy zdobená dýňovými semínky

Hutná polévka z čočky dokonale zasytí i ty největší hladovce. Zázvor a kurkuma vás krásně prohřejí i v nejhorších podzimních plískanicích.

NA VÝVAR 1 cibule

1 mrkev

4 stonky řapíkatého celeru

 

 

2 lžíce olivového oleje

2 lžíce másla

1 cibule kousek zázvoru o velikosti palce

2 střední brambory

1 lžička kurkumy

200 g Bio červené čočky

sůl

Oloupanou cibuli, mrkev a omyté stonky celeru nakrájejte na větší kousky. Vložte do vroucí vody a povař te zhruba 15 minut. Poté sceďte.

· Do rozehřátého hrnce nalijte olej, vložte máslo a zpěňte najemno nakrájenou cibuli. Přidejte nastrouhaný zázvor a tři minuty restujte. Brambor y nakrájejte na kostky, dejte do hrnce a zaprašte kurkumou. Restujte další tři minuty.

· Přidejte propláchnutou čočku, zalijte zeleninovým vý varem a vařte na mírném ohni, dokud čočka nezměkne.

· Nakonec polévku podle chuti osolte a rozmixujte. Na talířích dozdobte dýňovými semínky

Zdroj: Albert magazín