Podzimní plody ovocných stromů a dnešní jablíčka v županu

Začíná se nám pomalu blížit podzimní období, které je charakteristické sbíráním plodů ovocných stromů a to především jablek, hrušek, švestek a dalších. Budeme Vám postupně vkládat oblíbené recepty, které již často znají naše babičky a pro svou lahodnost se po generace přenáši až do dnešních dní.

Dnes to budou jablíčka v županu, která jsou známá, ale málokdo se je odváží připravovat doma. Je to velmi jednoduché a díky intuitivnímu receptu nebudete mít problém dosáhnout skvělého dezertu.

Budete potřebovat: 

Listové těsto rozválíme na plát a ostrým nožem rozdělíme na 4 stejnoměrné čtverce. Na střed každého čtverce postavíme oloupané a vyjadřincované jablko naplněné nádivkou z marmelády a ořechů.

Jablko zabalíme do těsta a pomašlujeme vajíčkem. Pečeme v troubě při 180 °C asi 15 – 20 minut.

Zdroj: http://www.igurmet.cz/recepty/sladke/jablka-v-zupanu-3090/