Pistáciové rohlíčky – začínáme péct vánoční cukroví

SUROVINY:

  • 190 g změklého másla
  • 60 g moučkového cukru
  • 2 žloutky
  • 200 g nesolených vyloupaných pistáciových oříšků
  • 200 g hladké mouky
  • špetka soli
  • moučkový (vanilkový) cukr na obalení
  • případně čokoláda a mleté pistácie na obalení

POSTUP:

Změklé máslo s cukrem utřeme do pěny.

Přidáme žloutky a zamícháme.

Pistácie umeleme nebo rozsekáme najemno v nástavci na tyčový mixér.

Přidáme je spolu s moukou a solí k máslové směsi.

Vypracujeme hladké těsto, které necháme alespoň hodinu odležet v lednici.

Pak z něj tvarujeme rohlíčky.

Rohlíčky dáme na plech s pečícím papírem a pečeme na 200°C cca 8 minut.

Mezitím máme čas připravit si moučkový cukr (já použila domácí vanilkový).

A případně do něj zamíchat pistácie.

Ještě horké rohlíčky obalujeme v cukru, opatrně jsou křehké.

Anebo pokud je nechceme tolik sladké, potřeme je z části čokoládou a posypeme mletými pistáciemi.

Jsou křehké, pistáciové a vonící i po vanilce.

Nebo chutnají i čokoládově – pistácie a čokoláda jdou vážně dobře dohromady.