Pikantní vepřové se spoustou zeleniny

  • 200 g jasmínové rýže či  rýže basmati
  • 2 lžíce oleje
  • 500 g vepřové panenky,  nakrájené na tenké proužky
  • 2 svazky očištěné a nakrájené jarní cibulky
  • 350 g brokolice, nalámané na velikost sousta
  • 6 nakrájených kusů celerové nati
  • několik vnitřních listů čínského zelí, natrhaných na kousky
  • 4 lžíce nasekaného koriandru či celerové natě
  • šťávu a jemně strouhanou kůru z jedné limetky nebo citronu
  • trochu chilli (lze vynechat)
  • sůl a pepř

 

Rýži vařte v osolené vodě asi dvanáct minut.
Mezitím rozpalte ve woku či velké pánvi olej, přidejte vepřové maso a tři až čtyři minuty ho smažte. Přihoďte cibulku, brokolici i celerovou nať a za stálého míchání restujte ještě čtyři minuty. Přidejte čínské zelí a nechte ho ovadnout.
Přisypte koriandr, limetkovou kůru a vymačkejte i trochu limetkové šťávy. Můžete přidat chilli. Osolte a opepřete. Podávejte s rýží.