Piano Nobile v Chateau Mcely

Velmi cenné místo v první desítce restaurace Piano Nobile získalo i v minulých letech, ale letos se mu podařilo probojovat až na první příčku a to díky hodnocení diváků. V mezinárodních průvodcích má velmi příznivé ohlasy a to například na serveru Trip Advisor, který patří mezi jedny z velmi mezinárodních vyhledávaných serverů.

Šéfkuchařem je zde již třetím rokem Jan Štěrba, který v místní kuchyni pracuje téměř od otevření zrekonstruovaného zámku v roce 2006.

Na jídelníčku můžete objevit jak tradiční italskou kuchyni, jídla inspirovaná domácí kuchyní Thurn- Taxisů (původní majitelé) tak i pokrmy s puncem francouzského šarmu. I moderní česká kuchyně má zde své čestné místo.

Šéfkuchař Jan Štěrba se při přípravě jídelníčku inspiruje především ročním obdobím tak, aby maximum surovin pocházel z vlastních zdrojů. Součástí je i zvěřina ze sousední obory, ryby z nedalekého rybníka a potoka, jehněčí od Dáši Havlové z její biofarmy Košík.

Zajímavostí se návštěvníkům může zdát i tzv. šnečí farma, která je v prostorách zámeckého parku umístěna právě pro možnost přípravy pokrmů z čerstvých surovin namísto mražených šnečích polotovarů.

V Mcelích se máte neustále na co těšit a návštěvníci, kteří zde byli před Vámi, dali velmi jasně najevo svůj naprostý souhlas s touto prvotřídní restaurací.