Perníková bábovka na víkend

Na 1 formu potřebujete: 220 g másla, 2 lžíce hladké mouky, 1 pomeranč, 5 perníčků s čokoládovou polevou, vanilkový lusk, sůl, 180 g moučkového cukru, 300 g mletých mandlí, 80 g smetany ke šlehání, 1 prášek do pečiva, 6 vajec, tuk na vymazání a mouku na vysypání formy

Postup: Kůru z pomeranče nastrouhejte, z vanilkového lusku nožem vyjměte semínka a perníčky nakrájejte nadrobno. Ty pak zakapejte pomerančovou šťávou. Máslo utřete s cukrem do pěny. Postupně přidávejte žloutky, smetanu, mouku smíchanou s práškem do pečiva, mandle, špetku soli, vanilku a vše dobře promíchejte. Pak do těsta vmíchejte pomerančovou kůru a nakrájené perníčky. Nakonec opatrně přidejte sníh z bílků. Hotové těsto nalejte do pečlivě vymazané a moukou vysypané formy. Bábovku pečte přibližně 40 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

Tip: Pokud chcete bábovku víc aromatickou, přidejte do ní ještě lžíci perníkového koření.

Zdroj: https://www.prozeny.cz/clanek/luxusni-babovka-jako-od-babicky-zkuste-hned-3-lahodne-recepty-10756