Pečená treska se zeleninou

Ryby byste do svého jídelníčku měli zařadit alespoň jednou týdně. Smetanová omáčka s bylinkami a zeleninou nechá vyniknout jemné chuti tresky, navíc vše připravíte v jednom pekáčku.

2 větší mrkve

2 petržele

1 pórek

250 ml smetany na vaření

4 filety čerstvé tresky tmavé

sůl

pepř

1 lžička tymiánu

1 citron parmazán

· Troubu předehřejte na 180 °C. Mrkev s petrželí očistěte a nakrájejte na šikmá kolečka.

· Pórek dobře omyjte, odkrojte zelenou část a nakrájejte na tenká kolečka. Zeleninu vložte do zapékací mísy, zalijte polovinou množství smetany, přidejte tresku, osolte, opepřete, posypte tymiánem a pokapejte citronovou šťávou.

· Celé ještě zalijte zbylým množstvím smetany a vložte na 20 minut do trouby. Pět minut před dopečením posypte parmazánem.

· Podávejte s bramborovou kaší nebo čerstvým pečivem.

Zdroj: Albert magazín