Pařížské rohlíčky – luxusní záležitost

Potřebné suroviny:

15 dkg ml. cukru, 15 dkg ml. ořechů, 1 vejce, 1 žloutek, 1 hrst strouhanky, 1 hrst hl. mouky
Postup přípravy

Zpracujeme těsto a necháme odpočinout asi 1 hodinu v lednici. Pak si ručně vyválím hada a dělám rohlíčky. Peču na pečícím papíře. Asi na 170 ze začátku, pak snížím na 165, peču na horkovzduch, kolem 15 minut. Když si nebudete jistí, jestli je to upečené, jeden vytáhněte, rozlomte, nechte chvíli vychladnout, nesmí být mokrý ve vnitř. Jsou tvrdé, potřebují rozležet, asi 2-3 týdny.
Zdobíme krémem: Máslo vyšlehat do pěny aspoň 5 minut + cukr moučka dle chuti a šlehat, dokud se cukr nerozpustí a nekřupe nám.Šlehám dlouho, kolem 20 minut. Pak krém není cítit máslem, je jakoby šlehačkový. Pak přidat kakaoa zase vyšlehat.
Nakonec namáčíme v čokoládě na vaření, kterou trošku zředíme ivou, omegou apd.
Přeji dobrou chuť.

Zdroj: https://www.mimibazar.cz/recept/68551/parizske-rohlicky