Nadívaný divoký holub

Přišla lovecká sezóna divokých holubů a budete-li mít možnost, určitě si jej zkuste sami připravit. Pokud nemáte možnost holuba, zkuste tuto delikatesku i s kuřátkem.

Rozpočet: 1 holub, 2 – 3 hříbky, 10 dkg másla, 2 vejce, zelená petrželka, 1 cibule, sůl, pepř, muškátový oříšek, lžíce strouhanky.

Játra, srdce a žaludek z holuba s hříbky jemně rozsekáme a podusíme na másle. Pak přidáme syrová vejcem jemně krájenou zelenou petrželku, pokrájenou cibulku, sůl, pepř, kousek postrouhaného muškátového oříšku a trochu strouhanky. Vše dobře promícháme, holuba tím nadijeme, zašijeme a pak jej na másle s osmaženou cibulkou za častějšího podlévání v troubě upečeme (1 – 1 ½ hodiny).

Více zde: http://www.mysliveckakucharka.cz/zverina-uzitkove-zvere/divoci-holubi/divoky-holub-nadivany/