
500 g mletého hovězího masa
1 vejce
pár lístků šalvěje
1 cibule
2 lžíce strouhaného parmazánu
2 lžíce šlehačky
2 lžíce strouhanky
nasekaná hrst petrželky
sůl, pepř a kajenský pepř dle chuti
Brusinková omáčka:
60 g másla
20 g třtinového cukru
1 cibule
1 sklenička brusinek
240 g krájených rajčat
1 lžička dijonské hořčice
hrst nasekaných bylinek (šalvěj, tymián, rozmarýn, koriandr)
V míse smícháme všechny suroviny na masové koule a namočenou rukou tvarujeme cca 4 cm velké kuličky. Kuličky poklademe na pekáč s pečícím papírem a v troubě je pečeme 15 – 20 minut. Mezitím si na másle zpěníme pokrájenou cibulku, zasypeme třtinovým cukrem a necháme zkaramelizovat. Poté přidáme pokrájená rajčata, bylinky, hořčici a krátce provaříme do mírného zhoustnutí. Nakonec přidáme brusinky a promícháme. Masové koule podáváme s brusinkovou omáčkou.