Masové koule s brusinkovou omáčkou

500 g mletého hovězího masa

1 vejce

pár lístků šalvěje

1 cibule

2 lžíce strouhaného parmazánu

2 lžíce šlehačky

2 lžíce strouhanky

nasekaná hrst petrželky

sůl, pepř a kajenský pepř dle chuti

 

Brusinková omáčka:

60 g másla

20 g třtinového cukru

1 cibule

1 sklenička brusinek

240 g krájených rajčat

1 lžička dijonské hořčice

hrst nasekaných bylinek (šalvěj, tymián, rozmarýn, koriandr)

 

V míse smícháme všechny suroviny na masové koule a namočenou rukou tvarujeme cca 4 cm velké kuličky. Kuličky poklademe na pekáč s pečícím papírem a v troubě je pečeme 15 – 20 minut. Mezitím si na másle zpěníme pokrájenou cibulku, zasypeme třtinovým cukrem a necháme zkaramelizovat. Poté přidáme pokrájená rajčata, bylinky, hořčici a krátce provaříme do mírného zhoustnutí. Nakonec přidáme brusinky a promícháme. Masové koule podáváme s brusinkovou omáčkou.