Marinované vepřové kotlety

  • lžíci sušeného nebo čerstvého  nasekaného tymiánu
  • stroužek česneku, utřený nebo prolisovaný
  • 2 lžíce olivového oleje
  • kůru a šťávu z jednoho citronu
  • sůl a pepř, nejlépe čerstvě mletý
  • 4 vepřové kotlety bez kosti
  • 4 lžíce pesta

Tymián, česnek, sůl, pepř, citronovou šťávu, kůru a lžíci oleje pečlivě smíchejte. Směsí potřete kotlety a nechte je v marinádě nejméně hodinu odležet.
V silnostěnné pánvi rozehřejte zbytek oleje a maso opečte z obou stran dozlatova. Jsou-li plátky vyšší, podlijte je trochou vody a přikryté asi čtvrt hodiny poduste.
Na každou kotletu dejte lžíci pesta. Podávejte s rýží nebo se šťouchanými bramborami.