Mandlové croissanty

  • 80 g másla, změklého
  • 40 g moučkového cukru
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 150 g jemně mletých mandlí nebo mandlové mouky
  • 4 croissanty, 1–2 dny staré
  • 50 g plátků mandlí
  • moučkový cukr na poprášení

Troubu předehřejte na 170°C. Máslo, cukr, mouku a mandle dejte do mixéru a promixujte tak, aby vznikla kompaktní hmota. Croissanty podélně prořízněte (ale nedořízněte, zadní strana by měla zůstat spojená). Uvnitř je potřete mandlovou směsí tak, aby vám zhruba lžíce směsi zbyla. Croissanty vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Zbylou mandlovou směsí potřete croissanty shora, posypte je mandlovými plátky a dejte do trouby. Pečte zhruba 10 minut, pak vyjměte a pocukrujte podle chuti. Podávejte vlažné nebo nechte zcela vychladnout.