Luxusní svět palačinek = Café Creperie

Jste vy či Vaše ratolesti milovníky palačinek v jakékoli podobě? Pak právě Vám vřele doporučujeme výlet do samého centra Prahy, na Malou stranu, kde vyjma kultury objevíte také restauraci Café Creperie.

Na své si zde přijdou milovníci jak klasických sladkých palačinek, tak i milovníci palačinek slaných. Nabídka jídel totiž zahrnuje především slané i sladké palačinky s různými druhy náplní. Podáváme např. Crêpes s čokoládovým krém, javorovým sirupem, čerstvým ovocem, zavařeninami atp., Galletes se sýry, s šunkou, špenátem, vejcem, tuňákem, atp., ale pochutnáte si u zde také na čerstvých bagetkách, rozpečených křupavých panini sendvičích, čerstvých salátech a mnoha jiných dobrotách.

A co jsou vlastně palačinky?

Crêpe je druh velmi tenké palačinky, obvykle vyrobený z pšeničné mouky podávaný se sladkou náplní. Galletes je pak francouzská palačinka, vyrobená z pohankové mouky a podávaná “na slano”. Obě jídla pochází původem z oblasti Bretaně na severozápadě Francie. Během let se popularita těchto jednoduchých a chutných pokrmů zvýšila ve Francii natolik, že dnes, jsou palačinky považovány dokonce za jedno z francouzských národních jídel. Crêpes a Galletes jsou dnes rozšířené nejen po celé Francii, Evropě, ale také v severní a jižní Americe.

Jaká je jejich příprava?

Crêpes se připravují nalitím tekutého těsta na rozpálenou pánev nebo plochou kruhovou plotnu, která je lehce potřena máslem či olejem. Těsto je po pánvi rozloženo rovnoměrně ve velmi tenké vrstvě a to buď nakláněním pánve nebo rozetřením těsta speciální kuchařskou stěrkou.

Přejeme Vám dobrou chuť

Zdroj: http://www.cafe-creperie.cz/