Kuře v arašídové omáčce s rýží

  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 8 stehenních kuřecích řízků, nakrájených na kousky
  • 1 stroužek česneku, nasekaný
  • 1 červená chilli paprička, nakrájená najemno (pokud má být jídlo jen jemně pikantní, tak zbavená semínek)
  • 2 lžičky nastrouhaného zázvoru
  • 2 lžičky koření garam masala
  • 100 g arašídového másla
  • 400 ml kokosového mléka
  • 400 g konzerva krájených rajčat
  • 1 malý svazek koriandru, polovina nasekaná nahrubo, z poloviny otrhané lístky na ozdobu
  • limetová šťáva na dochucení
  • rýže

V hluboké pánvi či hrnci rozehřejte 1 lžíci oleje. Po dávkách opečte kuře dozlatova a odložte. Do pánve přidejte další lžíci oleje a opékejte na ní asi 1 minutu česnek, chilli a zázvor. Vsypte koření garam masala a opékejte společně další minutu. Vmíchejte arašídové máslo, kokosové mléko a sekaná rajčata a společně zahřejte. Do pánve vraťte kuře a přidejte nasekaný koriandr. Odkryté vařte zvolna 30 minut, dokud omáčka lehce nezhoustne. Dochuťte limetovou šťávou, posypte sekanými arašídy a lístky koriandru. Podávejte s rýží.