Kuře se zeleninou z jednoho hrnce

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená nadrobno
  • 500 g kuřecích paliček
  • 300 g drobných nových brambor
  • 500 ml drůbežího vývaru
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • 1 kedlubna, oloupaná a na kusy
  • 300 g výhonkové brokolice, na kusy, či 300 g brokolice, na malé růžičky
  • 150 g mraženého hrášku
  • 1 svazek jarní cibulky, na kolečka
  • 2 lžíce pesta (petrželkového, z medvědího česneku nebo bazalkového – viz Něco navíc)
  • 200–300 g hlávkového salátu, listy rozdělené a podle potřeby natrhané

Ve velké hluboké pánvi, kastrolu nebo hrnci rozehřejte olej. Vsypte cibuli a jemně ji 4 minuty opékejte, aby změkla. Přidejte kuřecí díly a opékejte je, aby zezlátly. Přidejte vydrhnuté brambory, vývar, sůl a spoustu čerstvě mletého pepře. Přiveďte k varu. Přiklopte, zmírněte oheň a zvolna vařte asi 30 minut, aby brambory změkly a kuře bylo uvařené, na posledních zhruba 10 minut přidejte kedlubnu. Vsypte brokolici, hrášek a jarní cibulky, dobře promíchejte a znovu přiveďte k varu. Přiklopte a vařte ještě 3 minuty. Pak vmíchejte pesto a salátové listy a prohřejte, aby salát zavadl.