Kuře na pomerančích

  • 4 kuřecí prsíčka
  • 1 lžíci olivového oleje
  • 300 ml drůbežího vývaru
  • 4 lžíce pomerančové zavařeniny
  • 1 lžičku lístků čerstvého tymiánu
  • sůl a pepř na dochucení

Plátky kuřete opláchněte, osušte a lehce naklepejte. Osolte a opepřete. V silnostěnné pánvi rozpalte olej a maso na něm z obou stran opečte dozlatova; trvá to celkem osm až deset minut.
Stáhněte plamen a vlijte do pánve vývar, ve kterém jste rozšlehali zavařeninu. Přisypte tymián, zamíchejte a nechte pět minut probublávat. Pak vyjměte kuře a omáčku ještě vařte, až zhoustne.
Každý plátek masa přelijte na talíři omáčkou. Skvělou přílohou jsou šťouchané brambory nebo rýže a svěží zelený salát.