Jehněčí závitky s hříbky

  • 2 plátky z jehněčí kýty
  • 250 g hub – ideálně čerstvé hříbky
  • 20 g slaniny
  • 1 cibuli
  • hladkou mouku
  • olej
  • sůl a pepř

Plátky naklepeme, osolíme, opepříme a rozetřeme na ně směs z drobně nakrájené slaniny, hub a poloviny cibule.

Pak maso zavineme, ovážeme nití a prudce ze všech stran opečeme na rozpáleném oleji. Podlijeme vodou, přidáme na kolečka nakrájenou zbylou cibuli a dusíme do změknutí.

Závitky vyjmeme, šťávu zahustíme moukou a podle chuti dosolíme. Vrátíme maso, prohřejeme je a na teplých talířích podáváme s rýží.

http://www.ireceptar.cz/vareni-a-recepty/maso-a-prilohy/jehneci-skopove-veprove-a-kureci-v-receptech-s-houbami/