Jarní bylinková polévka

Budete potřebovat větší misku čerstvě nasbíraných divokých bylinek (kopřiva, bršlice, sedmikráska, pampeliška, řebříček, popenec atd.)
3–4 vajíčka
5 lžic špaldové mouky
3 lžíce másla
1 cibuli
bylinková sůl na dochucení
1 l vody

Bylinky opereme a nakrájíme na malé kousky, cibuli nakrájíme na kostičky. V kastrolu rozpálíme olej, necháme na něm cibuli zesklovatět a přisypeme bylinky. Jakmile zavadnou, vmícháme mouku a za stálého míchání ji osmahneme do zlatova. (Pozor, ať se nepřipálí.) Vše zalijeme litrem vody, osolíme bylinkovou solí a 10 minut povaříme. Vajíčka rozklepneme do misky, rozšleháme je vidličkou a necháme srazit v polévce. Podáváme s domácím chlebem.

Zdroj: http://www.ceskatelevize.cz/porady/10744345634-kouzelne-bylinky/7629-recepty/3041-jarni-bylinkova-polevka/