Husarské koláčky

Budete potřebovat:

200–250 g másla

2 žloutky

300 g hladké mouky

100 g mletých oříšků

1 sáček vanilinového cukru nebo špetku mleté pravé vanilky

špetku soli
K plnění:

150 g zavařeniny, například rybízové

70 g moučkového cukru

Postup:

1. Ze všech surovin na těsto vypracujte na lehce pomoučněné pracovní ploše pevnou hmotu. Vytvarujte ji do koule, zabalte ji do potravinářské fólie a uložte na dvě hodiny do chladničky.

2. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Těsto rozválejte do úzkého válečku a nakrájejte na šedesát dílků. Tvořte kuličky a koncem vařečky do nich vymačkávejte důlek.

3. Klaďte na plech vyložený pečicím papírem a pečte je na střední mřížce zhruba čtvrt hodiny.

4. Zavařeninu promíchejte s cukrem a naplňte jí důlky. Nechte dva dny zatuhnout na vzduchu a pak koláčky uchovejte až do podávání v krabici.

Zdroj: Apetit Online