Frittata s jarní cibulkou a houbami

  • 1 lžíce másla (nejlépe přepuštěného) na opékání
  • 10–12 tenčích jarních cibulek
  • 500 g žampionů, na silnější plátky
  • 1 stroužek česneku, prolisovaný
  • 8 vajec
  • 50 ml mléka
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • 120 g fety, nadrobené
  • hladkolistá petrželka na posypání

Rozehřejte troubu na 170 °C. Na velké pánvi (nebo dvou menších) rozehřejte máslo a opečte na něm žampiony dozlatova. Jarní cibulky nakrájejte na středně velké kousky včetně zelených měkkých částí a přidejte je k žampionům. Posolte, ztlumte plamen a spolu se žampiony a česnekem opékejte doměkka, trvá to asi 10–15 minut. Na pár minut můžete přiklopit, pokud si chcete být jistí, že cibulka změkla. Vejce rozmíchejte s mlékem a nalijte na frittatu. Zhruba 2 minuty lehce společně míchejte, pak nechte asi 3–4 minuty, aby směs zpevnila. Posypte rozdrobenou fetou a dejte péct do trouby, dokud není fritatta zlatavá. Posypte hladkolistou petrželkou.