Ferrero nepečené kuličky

Pokud máte rádi oblíbené Ferrero Rocher, připravte si jej doma. Přinášíme vám zajímavý recept na Ferrero kuličky, který se vám zaručeně podaří a připravuje se těsně před Vánocemi, svatbou nebo dalšími akcemi. Recept je velice snadný a navíc si můžete vybrat ze dvou variant (kokosová a oříšková) podle toho, která se vám bude více líbit. Obě dvě jsou velmi chutné. Stačí je jen vyzkoušet a následně si na nich pochutnat.

Ingredience:

  • 1 Salko (slazené mléko v plechovce)
  • 200 g mletých lískových ořechů
  • 50 g sekaných ořechů
  • cca 50 g mletých dětských piškotů
  • celé lískové ořechy
  • I. varianta:
  • mletý kokos
  • II. varianta:
  • čokoládová poleva (čokoláda na vaření + másla)
  • sekané lískové ořechy
Postup:

  1. Salko (nevaříme ho) smícháme s mletými a sekanými oříšky a podle potřeby přidáme mleté piškoty. Těsto by mělo mít správnou hmotu (tj. nemělo by se moc lepit, pokud ano, přidáme další mleté piškoty), abychom mohli udělat pěkné kuličky.
  2. Potom z hmoty uděláme kuličky. Do každé vložíme celý oříšek.
  3. Následně postupujeme podle toho, jakou zvolíme variantu.
  4. Pokud I. variantu, tak kuličky obalíme ve strouhaném kokosu, uložíme do košíčků a dáme ztuhnout do lednice.
  5. Pokud II. variantu, tak kuličky dáme ztuhnout do lednice a pak pokračujeme následujícím postupem.
  6. Připravíme si čokoládovou polevu, rozpustíme ve vodní lázni nalámanou čokoládu na vaření a k ní přidáme trošku másla.
  7. Pak přidáme do polevy nasekané nebo nahrubo namleté lískové ořechy.
  8. Studené kuličky Ferrero pak namočíme do této polevy, vložíme do košíčků a necháme ztuhnout v lednici.
  9. Nebo koule polijeme polevou a pak obalíme v sekaných oříšcích. Vložíme do košíčků a necháme ztuhnout.

Ferrero kuličky patří mezi výborné cukroví, které můžeme připravit na poslední chvíli. Navíc můžeme využít všechny ořechy, které nám během vánočního pečení zbyly a ty nastrouhat a přidat k Salku. Kreativitě se meze nekladou. Vždy budou tyto koule chutnat skvěle.

Místo piškotů můžeme použít i linecké cukroví nebo jiné cukroví, které nám zůstalo (buď bylo škaredé, nebo se nehodilo do páru), to na strojku na strouhanku umeleme nebo mixérem rozmixujeme.

Zdroj: https://www.nepecenecukrovi.cz/recept/ferrero-kulicky/