Domácí čokoládová zmrzlina

Máte chuť na pravou domácí čokoládovou zmrzlinu? V obchodě nic levného. Doma si ji můžete jednoduše udělat a moc si na ni v těchto horkých dnech pochutnat.

Budete potřebovat: 50 g nerafinovaný cukr, 285 ml polotučné mléko, 150 ml smetany ke šlehání, 100 g čokolády na vaření a 30 g kvalitního kakaa.

Postup:

Mléko s cukrem přivedeme k varu a poté do něj vmícháme na kousky nalámanou čokoládu a prosáté kakao. Poté směs sejmeme z plotny a mícháme až do úplného rozpuštění čokolády.

Směs necháme vychladnout, mezitím našleháme smetanu a vmícháme ji do chladného čokoládového krému.

Poté vše vlijeme do vhodné nádoby a dáme zamrazit. Během mražení je vhodné zmrzlinu promíchávat. Zhruba po 5-ti hodinách je domácí čokoládová zmrzlina připravená k servírování.

Zdroj: https://recepty.vareni.cz/domaci-cokoladova-zmrzlina/