Domácí bylinkové máslo ke steaku nebo na grilovanou bagetku

Rozmarýnové medové máslo

Co bude potřeba:

  • půlku másla, změklého
  • 1 lžíce nasekaného čerstvého rozmarýnu
  • 1 lžíce medu
  • trošku mořské soli na dochucení

Recept na bylinkové máslo:

Půlku dobrého másla nakrájíme a necháme změknout v misce. Změklé máslo misce utřeme do hladka. Vmícháme nasekané lístky čerstvě utrženého rozmarýnu. Přidáme med, trošku soli a utřeme. Vytvoříme váleček pomocí potravinářské fólie nebo alobalu, okraje stočíme a uložíme do chladničky. Rozmarýnové máslo krájíme na kolečka a pokládáme na maso nebo veku.

Zdroj: http://makova-panenka.cz/recepty/bylinkova-masla-rozmarynove-medove-maslo-a-cesnekove-maslo-z-nasekanych-bylinek-podle-pohlreicha/