Dezert ze zbylých jablek a hrušek

Máte na zahradě úrodu jablek a hrušek? Dali byste si dobrý, nepečený dezert? Dejte se do přípravy tohoto lehkého dezertu. Za dvacet minut máte hotovo a můžete mlsat.

Ideální pro chvíle, kdy je návštěva za dveřmi, nebo když vás prostě honí mlsná.

Pro 4 mlsouny:

2 menší hrušky

2 větší jablka – kyselejší

250 ml jablečného džusu

2-4 lžíce jablka

½ balení vanilkového pudinku

1 vanilkový lusk

250 g plnotučného tvarohu

150 g smetany ke šlehání

Hrušky a jablka oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Dáme do hrnce spolu s džusem a 1-2 lžícemi cukru a přivedeme k varu. Přikryté vaříme na mírném plameni 5 až 7 minut. Pudinkový prášek rozmícháme ve třech lžících vody. Přilijeme do hrnce k ovoci a společně asi minutu povaříme. Vanilkový lusk rozřízneme a špičkou nože vydlabeme, smícháme se zbylým cukrem a tvarohem do hladka. Smetanu vyšleháme do tuha a přimícháme k tvarohu. Do misek, či sklenic postupně vrstvíme ovoce a tvarohovou směs.

Zdroj: http://www.mlsanicko.cz/dezert-z-jablek-a-hrusek-s-vanilkovym-tvarohem/