Čokoládový koláč z ricotty

 

250g ricotty

150g čokolády

2 lžíce kukuřičného škrobu

3 vejce

1 lžíce cukru

40g másla

4 lžíce mléka

 

Čokoládu rozehřejeme s máslem. Dobře to jde v mikrovlnné troubě, ale zkoušejte to při nízkém výkonu a po krátkých intervalech. Vždy pečlivě promíchejte, až je hmota tekutá, hladká a lesklá.

Oddělíme si bílky a žloutky. Bílky ušleháme se špetkou soli na tuhý sníh. Žloutky šleháme s cukrem do lehké pěny, potom ji přidáme do misky k čokoládě.

Promícháme, přidáme mléko, škrob a ricottu. Pečlivě promícháme. Poté do směsi stěrkou opatrně vmícháme sníh.

Troubu rozehřejeme na 170°C. Formu si vyložíme papírem na pečení. Těsto nalijeme do formy a pečeme 35 – 40 minut.  Necháme mírně zchladnout, vyklopíme na mřížku a vychladíme.