Cheesecake s jahodami

GANACHE S BAZALKOU A LIMETKOU

  • 0,7 g plátkové želatiny
  • 75 g bílé čokolády
  • 60 g smetany ke šlehání
  • 1,8 g bazalkových lístků
  • 0,5 g nastrouhané limetkové kůry
  • 22 g limetkového pyré nebo šťávy
  • 15 g vody

NA SÝROVOU PĚNU

  • 2,7 g plátkové želatiny
  • 189 g čerstvého smetanového sýra, o pokojové teplotě
  • 7 g limetkové šťávy
  • 20 g vody
  • 77 g bílků
  • 29 g krupicového cukru
  • nastrouhaná limetková kůra dle chuti

Plátkovou želatinu nechte nabobtnat v ledové vodě. Bílou čokoládu nasypte do vyšší nádoby. Smetanu zahřejte, přidejte nabobtnalou a vymačkanou želatinu a pomocí ponorného mixéru zapracujte po částech do čokolády. Bazalku nakrájejte nahrubo a spolu s limetkovou kůrou přidejte k čokoládě a důkladně promixujte. Nechte zchladnout na cca 30–32°C a potom pomocí ponorného mixéru zapracujte pyré s vodou (obojí by mělo mít pokojovou teplotu). Ganache rozdělte do skleniček a dejte chladit na zhruba 2 hodiny.

Ušlehejte sýrovou pěnu.

Želatinu nechte nabobtnat v ledové vodě, vymačkejte, dejte do misky a rozehřejte v mikrovlnce. Sýr promixujte s rozpuštěnou želatinou, limetkovou šťávou a vlažnou vodou. Všechny ingredience by měly mít zhruba stejnou teplotu, nejlépe okolo 20°C). Z bílků a cukru ušlehejte sníh. Do ušlehaného sněhu zapracujte po třetinách sýrový krém. Nakonec přistrouhejte kůru z limetky. Připravenou pěnu přendejte do cukrářského sáčku a nastříkejte ji do skleniček. Dejte do lednice chladit.